Neerslag aanpassen

volgende
mm per uur

Weerslag mededeling

EUROPA?: bekijk de Europese radar! ook inclusief sneeuwval.

Webcams dichtbij

regen

zon en wolken

Radar Europa

Delen

Weerslag Twitter

Volg ons op Twitter weerslagnl

Weerfoto's

#windmills, #netherlands, #weerslag, #sunrise, #beauty, #weerslag,

Weersverwachting Nederland van 21 februari 2017

Vooral in het zuiden (mot)regen, elders enkele opklaringen

In het zuiden is het bewolkt en valt er af en toe regen of motregen. Elders is het overwegend droog en met name in het westen en noorden kan er een opklaring voorkomen. In het noorden daalt de temperatuur naar 6°C, in het zuiden naar ongeveer 9°C. De westelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Overdag zijn er zonnige perioden. In het uiterste zuiden is er echter meer bewolking en daar kan het plaatselijk af en toe regenen. In de tweede helft van de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en in de avond gaat het in het hele land af en toe (mot)regenen. In het westelijk kustgebied is er in de avond kans op mist vanaf zee. De temperatuur ligt tussen de 8°C in het noorden en 12°C in het zuiden van het land. De westelijke wind is meest matig en draait aan het einde van de middag naar zuid tot zuidwest. In de loop van de avond neemt de wind in het westen toe naar vrij krachtig, in de kustgebieden en boven het IJsselmeer naar krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar woensdag blijft het bewolkt en zijn er perioden met (mot)regen. Het wordt een zachte nacht met minima van 6°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De west- tot zuidwestenwind neemt boven land toe naar vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Woensdag overdag begint met veel bewolking en perioden met regen. In de loop van de middag wordt het in de noordelijke helft van het land droog en kan daar de zon af en toe doorbreken. Verder naar het zuiden blijft het ook in de avond bewolkt met van tijd tot tijd regen. In de ochtend staat er nog een vlagerige westenwind. In de loop van de dag neemt de wind boven land af naar matig en aan zee en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft.
(Bron: Weerslag/KNMI)

Verwachte neerslag en zon komende 14 dagen (de pluim)

Regenverwachting Zonverwachting

Het weer nu image description

Gem. ℃ Max. ℃ Min. ℃
8,6 10,6 6,1
Max. wind
40km/h (5Bft)

Temperatuur
Windkracht
Windstoten
Zicht
Waarschuwingen

Bekijk alle actuele weerstation waarnemingen.

Landelijke verwachting komende 6 dagen.

wo 22 feb 2017 do 23 feb 2017 vr 24 feb 2017
image description image description image description
Max℃ 11 9/10 6/7
Min℃ 8 6/8 2/3
za 25 feb 2017 zo 26 feb 2017 ma 27 feb 2017
image description image description image description
7/9 9/11 8/10
-1/0 3/6 5/7

De meerdaagse weersverwachting kun je hier vinden.

Achtergrond bij het weer in de Benelux

Meteorologische winter sluit af met zacht en wisselvallig weer in de Benelux

zo, 19 feb 2017 13:30

Na het weekend beginnen we alweer aan de derde decade van februari. Daarmee wordt het startsein gegeven aan de laatste tien dagen van de meteorologische winter. Tot op heden is het vooral een winter geweest met veel kortdurende koude fasen, maar aan een langdurige winterse periode ontbreekt het nog altijd. Kan de laatste decade van de sprokkelmaand […]

Het bericht Meteorologische winter sluit af met zacht en wisselvallig weer in de Benelux is verder te lezen Noodweer Benelux.

Overzicht van de recente updates

za, 18 feb 2017 09:45

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben zijn er de afgelopen tijd flink wat updates geweest aan de website. In dit artikel licht ik de nieuwe functies en weergaven graag aan jullie toe. Zo kunnen jullie ook in de toekomst optimaal gebruik blijven maken van noodweer.be. Deze updates kwamen tot stand door analyse van jullie […]

Het bericht Overzicht van de recente updates is verder te lezen Noodweer Benelux.

Voorlopig geen sprake van winterweer

do, 16 feb 2017 19:55

Wat een dagen hebben we beleefd afgelopen 24-48 uur. Dankzij een hogedrukgebied boven Centraal-Europa werden zachte luchtmassa’s uit het noorden van Afrika richting het noorden van Europa gestuwd. Van winterweer is er dan ook geen sprake. Op woensdag 15 februari klom het kwik onder leiding van een zachte luchtcirculatie uit het zuiden naar kwikstanden tot […]

Het bericht Voorlopig geen sprake van winterweer is verder te lezen Noodweer Benelux.

Eerdere artikelen....