Neerslag aanpassen

volgende
mm per uur

Weerslag mededeling

Hoe is de actuele radar in Europa? Europa in breedbeeld!
Zonbeelden? De actuele zonbeelden van Europa!

regen

zon en wolken

Weersverwachting

Het weer nu

Radar Europa

Delen

Weerslag Twitter

Volg ons op Twitter weerslagnl

Weerfoto's

#luiten, #klmopen, #weerslag, #rotterdam, #holland, #weerslag,

Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn weerslag.nl, de nieuwe aanbieder van de meest actuele neerslag- en weerdata van Nederland. Nieuw, maar met jarenlange ervaring. Met ons bedrijf The Meteo Company zijn wij al 10 jaar actief op de Nederlandse weermarkt. In het verleden hebben wij buienradar.nl opgericht. In 2011 hebben we buienradar.nl overgedragen aan RTL. We richtten ons daarna 3 jaar op het actuele weer in het buitenland en maakten diverse weerproducten.

Nu starten we weer in Nederland, maar dan wel met een vernieuwend concept; actueel weer in breedbeeld. Ons speerpunt is het weer voor de komende drie uur zo actueel en zo goed mogelijk te voorspellen/verwachten. Wij proberen meteorologische kennis te combineren met slimme ontwikkelaars van software. Die combinatie zorgt ervoor dat we een goed beeld van de huidige weersituatie kunnen neerzetten zowel op satelliet als radargebied en andere weergebieden. Maar tevens zorgt het voor een reële korte termijn verwachting van de komende 2 tot 3 uur.

Alweer een weerwebsite?

Jazeker, maar wel anders. Traditionele weerwebsites hebben het vooral over de verwachting van morgen. Wij zijn anders; actualiteit en brede dekking van het beeld, daar draait het bij ons om. Wij doen het weer van nu en de komende 3 uur en zien een weersverwachting van morgen als leuk bijproduct.

Ga de uitdaging aan!

Weerslag.nl is beter op actueel weergebied dan anderen, maar..... dat zegt elke weerwebsite van zichzelf. We dagen je daarom uit om onze radar, satelliet en andere actuele data te vergelijken met andere weerwebsites zoals buienradar, weeronline, meteoconsult, etc. Bekijk onze radardata of radarverwachting en je zult zien dat, in tegenstelling tot deze gevestigde namen, wij een ander beeld hebben en een praktischere verwachting.

Wat bieden we?

Uiteraard bieden we niet zomaar iets. We hebben in 10 jaar tijd een mooie, rijke set aan actuele weerdata gemaakt. Een greep hieruit:

  • actuele neerslag in Nederland, aangevuld met alle radars van Duitsland en Engeland. Je ziet bij ons niet slechts 2 radarmeetstations, zoals bij alle andere Nederlandse weerwebsites, je ziet bij ons rond de 40 radarstations. Een aantal daarvan staan aan de Nederlandse grens. Daardoor is ook onze dekking voor Nederland beter.
  • een verwachte neerslag voor Nederland, waarbij we de eerder genoemde 40 radarstations meenemen. Als onze meting regen in Engeland ziet die richting Nederland trekt, vindt je die ook terug in onze 3-uurs regenverwachting;
  • een experiment met neerslagdata van Nederland per minuut;
  • actuele zonbeelden en een verwachting hierop;
  • al onze actuele weerdata is standaard geprojecteerd op één kaart. Daarop filteren en wisselen we alle data onderling uit en tonen dit aan onze bezoekers;
  • een app voor Android, Apple en Windows Phone waarmee je al deze data ook via mobiel of tablet kan bekijken.

En tal van andere weerinnovaties voor onze actuele satellietbeelden (filteringen), onweerverwachting, filtering van weerstations, zonverwachtingen en verwachtingen voor de komende 7 dagen.

En verder?

We willen nieuwe leuke actuele producten maken en iedereen weer uitdagen om creatief na te denken over het weer. Stapje voor stapje verbeteren we en breiden we uit. Passend bij onze slogan: ELKE DAG BETER WEER!

Vragen, ideeen, suggesties, meebouwen, samenwerkingen? Altijd welkom! Vul ons contact formulier hiervoor in.

Hieronder nog enkele schermafdrukken van onze site.

Radar en onweer

Satelliet

Verwachte neerslag

Actuele weerstations

Foto's