Neerslag aanpassen

volgende
mm per uur

Weerslag mededeling

Hoe is de actuele radar in Europa? Europa in breedbeeld!
Zonbeelden? De actuele zonbeelden van Europa!

Webcams dichtbij

regen

zon en wolken

Radar Europa

Delen

Weerslag Twitter

Volg ons op Twitter weerslagnl

Weerfoto's

#luiten, #klmopen, #weerslag, #rotterdam, #holland, #weerslag,

Weersverwachting Nederland van 22 september 2018

Wisselvallig herfstweer

Vannacht trekken buien van west naar oost over het land. Aanvankelijk is hierbij kans op onweer, hagel en zware windstoten tot ca. 90 km/uur. De minimumtemperatuur varieert van 9°C in het noordoosten tot 13°C aan zee. Er staat een matige tot vrij krachtige westelijke wind. Aan de kust is de wind krachtig tot hard. In de loop van de nacht neemt de wind wat af.

Overdag hebben we aanvankelijk te maken met een afwisseling van zon en stapelwolken. Plaatselijk is een bui mogelijk. In de middag wordt de bewolking dikker en tegen of in de avond gaat het in het westen en zuiden af en toe regenen. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is westelijk en matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. In de avond wordt de wind zuidwestelijk en neemt deze af naar zwak tot matig.

In de nacht naar zondag is er veel bewolking en plaatselijk kan er een bui voorkomen of wat lichte regen vallen. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is zwak tot matig en draait naar richtingen tussen zuid en oost.

Zondagochtend kan er in het noorden een enkele bui voorkomen. Elders is het dan overwegend droog maar wel bewolkt. In de middag gaat het van het zuidwesten uit langdurig regenen, op veel plaatsen kan er in totaal 15-30 mm vallen, in het zuiden en zuidoosten mogelijk nog meer. Pas later in de avond wordt het van het noordwesten uit geleidelijk droog. De temperatuur komt in de middag op de meeste plaatsen niet boven de 13°C uit. Alleen het zuiden van Limburg komt mogelijk nog even in de zachte lucht. In dat geval kan het daar nog 19°C worden. De wind is zwak tot matig en komt uit uiteenlopende richtingen. In de loop van de middag en avond wordt de wind overal noordelijk en neemt toe naar matig boven land en krachtig tot mogelijk hard langs de kust. Met name in Zuid-Limburg en langs de kust is er dan een kleine kans op zware windstoten.
(Bron: Weerslag/KNMI)

Verwachte neerslag en zon komende 14 dagen (de pluim)

Regenverwachting Zonverwachting

Het weer nu image description

Gem. ℃ Max. ℃ Min. ℃
12,1 15,5 9,5
Max. wind
53km/h (7Bft)

Temperatuur
Windkracht
Windstoten
Zicht
Waarschuwingen

Bekijk alle actuele weerstation waarnemingen.

Landelijke verwachting komende 6 dagen.

zo 23 sep 2018 ma 24 sep 2018 di 25 sep 2018
image description image description image description
Max℃ 13 13/14 14/15
Min℃ 10 9 6/7
wo 26 sep 2018 do 27 sep 2018 vr 28 sep 2018
image description image description image description
16/17 18/19 14/16
6/8 7/11 8/11